Stanje na putevima u BiH: Očekuje se pojačan promet vozila i duža zadržavanja na većini graničnih prijelaza

U većem dijelu BiH saobraćaj se odvija po pretežno suhom kolovozu. Na pojedinim dionicama u višim predjelima moguća je smanjena vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Zbog radova na redovnom održavanju u tunelu Lendava na magistralnom putu M-17 Jablanica-Konjic, od 07 do 17 sati saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Zbog održavanja 45. Internacionalne turističke Una regate, do 29.07. od 17:30 do 24 sata, biće obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-5 u centru Bihaća. Za vrijeme obustave, vozila će biti preusmjerena na alternativne pravce.

Kraći zastoji mogući su na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: M-5 Gromiljak-Blažuj, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-17 Vrapčići-Mostar, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Dani vikenda su pred nama, tako da tokom dana očekujemo pojačan promet vozila i duža zadržavanja na većini graničnih prijelaza. Zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Neophodno je posjedovati validan pasoš za osobe, kao i zeleni karton za vozilo. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

(Bihamk.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*