Profesor Atom se družio sa Tuzlacima

Profesor Atom, zaštitno lice kampanje „Lajk za pametnu energiju” održao je sinoć na Trgu slobode u Tuzli nezaboravno druženje za cijelu porodicu.

Kreativnim i zabavanim pristupom, profesor Atom je brojnim Tuzlacima ukazao na značaj energetske efikasnosti, koja doprinosi unapređenju kvalitete života, uz ostvarenje energetskih ušteda i  smanjenje nepovoljnog utjecaja na okoliš. Poznat po tome da u jednu cjelinu spaja učenje, igru i tehnologiju, profesor Atom je predstavio „Virtual Reality”  – VR igru. Kroz ovu igru, posjetioci su imali priliku otputovali u virtuelni svijet i na zabavan način dodatno se educirati o odgovornijoj upotrebi energije u svakodnevnom životu.

Edukativno-zabavni događaji „Lajk za pametnu energiju” se realizuju u okviru projekta „Zeleni ekonomski razvoj”. Ovaj projekat u BiH implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), uz finansijsku podršku Vlade Švedske, Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH iFonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske , te u saradnji sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, entitetskim ministarstvima prostornog uređenja, kantonalnim ministarstvima i drugim partnerima.

Nakon Livna, Banja Luke, Bihaća, Bijeljine i Tuzle, kampanja „Lajk za pametnu energiju” se u narednom periodu nastavlja u Zenici, Doboju, Mostaru i Trebinju.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*