Velibor Đurić donio trijumf Radniku na Tušnju

U okviru 2. kola Premijer lige BiH, na Tušnju je ekipa Radnika iz Bijeljine iznenadila i pobijedila Slobodu rezultatom 1:0 (0:0).

Utakmica je obilovala lijepim akcijama i brojnim šansama. Tuzlaci su imali više od igre i bolje prilike u prvom poluvremenu, Radnik je krajem prvog i početkog drugog djelovao opasnije, dok je junak utakmice bio golman Azir Muminović.

Domaći tim imao je u 23. minuti veliki peh, kada je u padu lijvo rame ozlijedio napadač Anel Husić, pa je zamijenjen Ismarom Tandirom.

Upravo je Husić u 6. minuti imao prvu priliku za gol, kada je u skoku šutirao pokraj stative. U 22. minuti pokraj gola šutirao je i Milan Ćulum, nakon kornera koji je izveo Amer Osmanagić.

U 27. minuti najbolja prilika za Tuzlake. Nakon slobodnjaka Osmanagića, Ćulum je sa 5-6 metara žestoko šutirao, ali je gol Bijeljinaca blokiranjem šuta spasio Davor Arnautović.

Nakon pola sata igrači Radnika su se oslobodili pritiska i izveli su nekoliko opasnih napada. U 33. minuti dobro je šutirao Nenad Srećković, ali je Muminović sjajno odbranio.

Golman domaćih istaknuo s i u 40. minuti kada je šutirao Damir Peco, a čuvar mreže Slobode loptu je izbacio u korner.

U finišu prvog dijela susreta Sulejman Krpić je mogao dovesti domaće u vodstvo, ali je u gužvi neko od igrača Radnika spriječio pogodak.

U 63. minuti Muminović je još jednom majstorski zaustavio šut Pece.

U 76. minuti Tuzlaci su nastavili s igračem manje, jer je Krpić dobio crveni karton zbog nepopisnog starta nad jednim igračem odbrane Radnika.

U redovima Slobode bilo je sve više nervoze, izmjene koje je izveo trener Vlado Jagodić nisu urodile plodom, a onda je stigao šok.

Kada je oko 2.500 gledatelja očekivalo kraj susreta i podjelu bodova, Velibor Đurić je u 90. minuti uspio iskoristiti slabu reakciju odbrane Slobode i postigao je gol za prvu pobjedu Bijeljinaca, dok Sloboda i poslije dva kola ostaje bez bodova i bez postignutog gola.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*