Sloboda : Radnik 0:1

Sinoć su na Stadionu Tušanj utakmicu 2. kola BHT Premijer lige odigrali FK Sloboda i FK Radnik, a gosti iz Bijeljine su golom iz 91. minute preko Đurića upisali prvu pobjedu u sezoni 2017./2018.

Fudbaleri Slobode su dobro otovorili utakmicu i od prve minute stvarali prilike pred golom Radnika te su u prvom dijelu utakmice crveno-crni propustili nekoliko prilika za gol.  Domaći su najprije zaprijetili preko Husića koji je dva puta neprecizno gađao mrežu Lučića.  Inače, Husić je zbog povrede napustio igru u 21. minuti, a kao njegovu zamjenu, Jagodić je poslao Tandira koji je također bio u nekoliko prilika da Slobodi donese prednost, ali nedostajala je realizacija.

U 27. minuti nakon slobodnog udarca kojeg izvodi  Osmanagić, Sloboda je imala veliku priliku preko Ćuluma čiji udarac iz peterca zaustavlja Arnautović. Imali su i gosti iz Bijeljine svoje prilike za gol, a najopasniji su bili mladi Peco i Srećkovič čije pokušaje brani  Muminović te se na pauzu odlazi rezultatom 0:0.

Početak drugog dijela utakmice protekao je u želji fudbalera Slobode da što prije dođu do vodstva, ali nakon nekoliko pokušaja, rezultat se nije mijenjao te su fudblari Radnika uspjevaju osloboditi pritiska i postepeno nameću svoj stil igre. Radnik je zaprijetio u 54. minuti preko Mece, a samo devet minuta kasnije, odlični Muminović spašava gol Slobode kada je izašao pred Okića i odbranio njegov udarac prema golu.

U nastavku utakmice Sloboda ostaje sa igračem manje, nakon što je zbog neopreznog starta isključen Krpić, ali unatoč  tomu Sloboda je u posljednih 15 minuta igrala napadački tražeći priliku za gol, ali nedotajala je precizna završnica izabranika Vlade Jagodića.

U samom finišu utakmice, kada se očekivala podjela bodova, napadač Radnika, Velibor Đurić u 90+1 minuti koristi nesporazum u zadnjoj liniji Slobode te zabija gol za vodstvo Radnika i veliku pobjedu u Tuzli u 2. kolu BHT Premijer lige BiH.

Ovo je za Slobodu bila prva domaća utakmica u sezoni 2017./2018. i drugi poraz u sezoni koja je startala 23. jula, a narednu takmičarsku utakmicu crveno-crni igraju naredni vikend kada gostuju u Krupi na Vrbasu u okviru 3. kola BHT Premijer lige BiH.

FK Sloboda Tuzla: Muminović, Todorović, Krpić, Ordagić, Ziljkić, Lazevski, Mehmedagić, Ćulum, Osmanagić, Husić, Ignjatović.

FK Radnik Bijeljina: Lučić, Radović, Franić, Arnautović, Beširević, Vasić, Srećković, Peco, Janković, Đurić, Šerbečić.

(RTV7/FK Sloboda)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*