Bingu šest miliona maraka od osiguranja

Sarajevo osiguranje je počelo isplatu jedne od najvećih pojedinačnih šteta u poslijeratnom periodu – tuzlanskom Bingo za izgoreni objekt u Mostaru.

– Krajem juna Bingu je isplaćen 1 milion maraka za štetu po polici kojom je bila osigurana roba u objektu. Do kraja avgusta ove godine Sarajevo osiguranje će avansno isplatiti 5.000.000 KM za štetu na objektu, a ostatak iznosa nakon konačnog nalaza nadležnih tijela kako bi objekt Bingo Mostar bio stavljen u funkciju”, kazao je Arif Kulić, direktor Sarajevo osiguranja.

Krajem aprila ove godine u samo tri sata u potpunosti je izgorio veliki trgovački centar Bingo u Mostaru. Izgorjela je kompletna montažna zgrada i sve što se u njoj nalazilo.
Srećom, u požaru niko nije ozlijeđen. Rezultati istrage o uzroku požara, pokazali su da ja vatru uzrokovao kvar na utičnici produžnog kabla.

Ovaj tržni centar otvoren je 2011. godine i bio je veličine 2.500 metara kvadratnih, a zapošljavao je 100 radnika. Bingo je kasnije objavio kako radnici neće ostati bez plata i radnih mjesta, a u međuvremenu su počeli radovi na obnovi objekta.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*