Šveđani prekinuli pobjednički niz Zmajeva

Košarkaške reprezentacije BiH i Švedske u Zenici igrali su utakmicu četvrtog kola grupe A pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini. Šveđani su pokazali klasu i zasluženo slavili sa 88:72.

Nakon pobjeda nad Slovačkom i Armenijom u Sarajevu, bh. košarkaši pokušali su večeras u Zenici zaustaviti Švedsku u četvrtom kolu pretkvalifikacija za SP.

Naši reprezentativci su dobro otvorili meč, vodili su tokom cijele prve četvrtine, ali su Šveđani u posljednjem napadu izjednačili rezultat na 23:23.

Na početku druge dionice često se smjenjivalo vodstvo, ali nakon što su gosti otišli na tri koša razlike, pri rezultatu 32:29, bh. košarkaši više nisu imali snage za stizanje rezultata.

Na poluvrijeme su Šveđani otišli sa 8 poena prednosti, 44:36.

U nastavku razlika se konstantno povećala u korist protivnika. Košarkaši pod vodstvom selektora Duška Vujoševića su imali povremene bljeske, međutim, Šveđani su večeras jednostavno bili klasa iznad. Treća dionica je završila rezultatom 64:55 za goste.

Blijedo lice pokazali smo i u posljednjih 10 minuta. Dosta grešaka, dosta nervoze, loša igra u odbrani, Švedska je lako došla i do plus 14 i tu je, zapravo, priča o večerašnjem meču i završena. Do kraja nas je Švedska razbila i nanijela nam jako težak poraz. Massamba je ubacio 18 poena u pobjedi Švedske, Eriksson 15, 14 je dodao Spires, a 14 Gaddefors. U našim redovima Musa je bio najbolji sa 12 poena, 11 je dao Tomić, a 10 Vrabac.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*