Vlada TK poništila Konkurs za prijem nastavnog i nenastavnog osoblja u osnovnim i srednjim školama TK

Vlada TK na današnjoj je sjednici poništila Konkurs za prijem nastavnog i nenastvnog osoblja u osnovnim i srednjim školama TK. Razlog je taj što pripadnici boračke populacije, zbog godišnjeg odmora uposlenika u obazovanju, čija je dužina definisana novim Kolektivnim ugovorom, nisu uspjeli prikupiti dodatnu dokumentaciju, koja im po osnovu zakona osigurava povoljnije uslove pri zapošljavanju.

Iz resornog ministarstva su istakli da su sve zaprimljene aplikacije i dalje važeće. Novi konkurs će, rečeno je, biti raspisan u narednih nekoliko dana.

Vlada TK ramotrila je, između ostalog i Informaciju o stanju sigurnosti na području Tuzlanskog kantona za period januar – juni 2017. Godine. Istaknuto je da je smanjen broj evidentiranih slučajeva narušavanja javnog reda i mira, te da je i manje krivičnih djela, uz veći stepen njihove rasvjetljenosti.

Tačnije, nadležnom Tužilaštvu je podneseno 1907 izuvještaja o počinjenom krivičnom djelu, što je za 17 posto manje u odnosu na isti period 2016.-te. Situacija je lošija kada je u pitanji saobraćaj. Iako je broj saobraćajnih nezgoda smanjen u odnosu na isti period protekle godine, povećan je broj smrtno stradalih, pa je u prvih šest mjeseci na cestama kantona živote izgubilo 23 ljudi.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*