Rumunski državljani uhapšeni u Tuzli zbog pokušaja prevare

Državljani Rumunije, tridesetjednogodišnja žena i pedesetjednogodišnji muškarac čiji su inicijali A.S.M. i D.M., privedeni su u policiju zbog sumnje da su na području Tuzle počinili krivično djelo prevare, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Tuzlanskog kantona.
Policija je primila prijavu u ponedjeljak, 14. avgusta, od radnice mjenjačnice u Tuzli da su je dva lica, najvjerovatnije, starni državljani, pokušali prevariti prilikom zamjene novca.

Na licu mjesta policija je zatekla ovo dvoje državljana Rumunije, a kantonalni tužilac naložio je da se ovo djelo okarakteriše kao prevara i da se preduzmu radnje na njegovom rasvjetljavanju.

Državljani Rumunije privedeni su na kriminalističku obradu, u toku koje je rasvijetljeno i krivično djelo prevare, koje je, kako se navodi, 28. maja počinila A.S.M. sa nepoznatom ženskom osobom u mjenjačnici tržnog centra u Tuzli.

Nakon kriminalističke obrade, ova lica su uz izvješaj o počinjenom krivičnom djelu prevara predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli na dalje postupanje.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*