Vučić u službenoj posjeti BiH 7. i 8. septembra

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravit će 7. i 8. septembra u službenoj posjeti BiH.

Kako je za N1 potvrđeno u kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Dragana Čovića, Vučić će u službenoj posjeti boraviti u prvoj sedmici septembra, 7. i 8.

Podsjećamo, Čović je kazao da je svrha posjeta razgovor o otvorenim pitanjima.

“Svrha ovih susreta je da se BiH, ponovo, na jedan pozitivan način stavi u središte njihovih zanimanja, kao i da se razgovara o svim otvorenim pitanjima od značaja za sve tri zemlje”, kazao je Čović.

On je ocijenio da posjeta Vučića BiH ima posebnu težinu, jer se u prethodnom periodu jako dugo dogovarala i posjeta prethodnog predsjednika Srbije Tomislava Nikolića.

“Zbog naših unutrašnjih previranja, ništa se nije dogodilo. Upravo iz tog razloga, posjeta Vučića ima dodatnu težinu”, kazao je Čović.

On je najavio da bi poslije posete Kolinde Grabar-Kitarović i Vućiča BiH bilo moguće razgovarati i o trilateralnom sastanku, koji će “dodatno osnažiti uzajamno partnerstvo tri zemlje i dati zamah operativnom rješavanju otvorenih pitanja na nivou odgovarajućih komponenti izvršne vlasti”.

Prema njegovim riječima, jedna od poruka sa tih sastanaka je da se političari ne smiju vraćati u prošlost i problemima iz devedesetih godina, već gledati šta donosi prosperitet u ovom trenutku i za budućnost ovih zemalja i naroda.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*