Gori u Dalmaciji, na terenu vojska, čekaju se i kanaderi

Požari na području Šibenika još uvijek su aktivni, no u četvrtak ujutro kuće nisu ugrožene ni u Raslini ni u Zatonu gdje je sinoć bilo najkritičnije. Gori i na Svilaji, a požari kod Rogoznice i Šestanovca su pod kontrolom.

Na požarištu je i dalje 85 vatrogasaca s 32 vozila te 72 pripadnika vojske, a očekuje se dolazak zračnih snaga, rekli su za N1 iz šibenskog centra 112.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković rekao je da je “50 vojnika poslano je u pomoć vatrogascima na Svilaji. Požarista kod Rogoznice i Šestanovca su pod kontrolom”, javlja naša reporterka Mirna Brekalo.

Sinoć je, podsjetimo, situacija bila dramatična kod Rasline i Zatona gdje je vatra prijetila kućama.

“Puno je bolje nego prije sat vremena, u ovom trenutku kuće ni u Zatonu, niti u Raslini nisu ugrožene. Požar je aktivan na nepristupačnom području od 250 hektara. Kad rasporedimo sve snage, vatrogasci i pripadnici vojnih snaga krenut ćemo i do jutra kanimo staviti požar pod kontrolu”, kazao je oko 22 sata zapovjednik JVP Šibenik Volimir Milošević za N1. Naime, preko noći na terenu ostaje 180 vatrogasaca i vojnika.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević došao je u srijedu na požarište u Šibensko kninskoj županiji te tijekom večeri, zajedno sa Županijskim vatrogasnim zapovjednikom Šibensko-kninske županije Darkom Dukićem, obišao požarišta Raslina-Zaton, priopćeno je iz Ministarstva.

“Treba se zahvaliti svima koji gase cijeli dan, mještanima, vatrogascima, zračnim snagama. Širok je to prostor, jedan je požar, ali ima više krakova”, kazao je Krstičević.

N1

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*