Kanada: Davno izgubljeni dijamantski prsten pronašla na mrkvi u bašti

Mary Grams (84), iz Kanade, u svojoj bašti je pronašla dijamantski prsten koji je tražila 13 godina, a on je nekim čudom dospio na mrkvu iz njene bašte.

Grams je bila shrvana kada je izgubila prsten na vjenčanju na porodičnoj farmi u Alberti 2004. godine. Činjenicu da je izgubila prsten je krila od svih, osim od svog sina i to cijelu deceniju.

U ponedeljak joj je njena snaha saopćila vijest da se na jednoj mrkvi u bašti nalazi prsten. Mrkva je tokom vremena rasla kroz prsten, omogućavajući mu da se izvuče nakon mnogo godina skrivanja u prljavštini.

Odlučila je da to ne kaže njenom mužu, ali je zato rekla sinu. Otišla je i kupila nešto jeftiniji zamjenski prsten i pravila se kao da se ništa nije nije dogodilo.

“Možda sam učinila pogrešnu stvar, ali sam odlučila tako postupiti”, rekla je.

Sve je bilo kao i uobičajeno do ove sedmice, kada je Maryna snaha Colleen Daley odlučila da želi malo mrkve za večeru. Daley, koja sada živi na farmi gde je živjela Mary Grams, otišla je u po povrće u baštu. Tada je primijetila prsten koji se nalazio na mrkvi.

Njen sin je odmah znao kome pripada prsten i nazvao je Mary. Sada kada je prsten opet kod nje, rekla je da će biti opreznija.

“Ako idem vani ili radim bilo šta, prsten ostavim na sigurno mjesto, što sam trebala raditi i ranije”, rekla je Mary.

Ovo nije prvi put da je neko pronašao dijamantski prsten na mrkvi. Jedna žena iz Švedske je 2011. godine pronašla svoj vjenčani prsten 16 godina nakon što je izgubila. Bila je to Lena Paahlson, žena koja je sama dizajnirala prsten, a nestao je nakon što ga je ostavila na peć u kuhinji dok je pekla kolače za Božić 1995. godine.

RadioSarajevo.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*