Burek za Ginisovu knjigu rekorda

S ciljem promocije domaćih proizvoda, bosanskohercegovačke kulture, tradicije, i gastronomske ponude u grupa entuzijasta, predvođena Omerom Isovićem i Fahrudinom Šahovićem, će krajem mjeseca oktobra organizirati manifestaciju pravljenja najvećeg bureka koji bi bio upisan u Ginisovu knjigu rekorda.

Tim povodom premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić upriličio je danas prijem za ovu dvojicu entuzijasta.

„Burek, kao tipični bosanskohercegovački proizvod i prepoznatljiv dio naše gastronomske ponude, idealna je prilika za predstavljanje Bosne i Hercegovine u svijetu, ali i za skretanje pažnje javnosti na potrebu promocije domaćih proizvoda i podrške našim domaćim proizvođačima“ rekao je Isović.

Premijer Gutić je izrazio zadovoljstvo prezentiranom idejom te istaknuo da se ona u potpunosti podudara sa strateškim opredjeljenjem ove Vlade da podrži domaću proizvodnju i proizvođače, te da potakne konzumiranje bosanskohercegovačkih proizvoda.

„Mi smo više puta do sada jasno stali u odbranu i zaštitu domaćih proizvođača i njihovih proizvoda. Od toga nismo odustajali ni onda kada smo bili izloženi raznim pritiscima, te, s tim u vezi, nas raduje realizacija jedne ovakve pozitivne ideje, koju će Vlada sigurno podržati“, rekao je premijer Gutić.

(Odjeljenje za informisanje)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*