karate

Održan Ljetni karate seminar u Neumu

U Neumu je od 10. do 16. augusta u tehničkoj organizaciji KBS „Tuzla-Sinbra”, a pod pokroviteljstvom Karate saveza Federacije Bosne i Hercegovine održao  8. Ljetni karate seminar Neum 2017.

U toku sedam dana okupilo se više od 150 karatista, trenera, sudija iz čitave Bosne i Hercegovine. U sklopu seminara je organizovano i licenciranje trenera koji će u narednom periodu voditi takmičare na turnirima u Bosni i Hercegovini, kao i polaganje za majstorska zvanja od 1. do 6. DAN-a.

Na polaganje pred komisiju u sastavu Fikret Selman, Nijaz Muslić, Memsur Ćurović, Zdenko Klepić, Mirsad Fejzić, Mujo Gec, Edhem Halilović, i Una Selman Žilić je izašlo 70 kandidata.

Seminar u Neumu je ujedno i najmasovniji karate seminar u ovoj godini, a značajan je i po tome što su se obrađivale i teme značajne za olimpijski ciklus koji očekuje takmičare, trenere i stučna lica s obzirom da je karate nedavno postao olimpijski sport.

(RTV7)

 

Voditelj ovogodišnjeg seminara je bio Fikret Selman, a instruktori i treneri su bili Memsur Ćurović, Una Selman Žilić, Mujo Gec, Mirsad Fejzić, Adi Selman, i Lejla Bašić.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*