5996db3b-5708-466a-bbe7-56510a0a0a7e-mirsad-purivatra-700x402

Ovogodišnji Sarajevo Film Festival najveći i najuspješniji ikada

Direktor Sarajevo Film Festivala (SFF) Mirsad Purivatra ocijenio je da je ovogodišnje festivalsko izdanje, po procjenama posjetilaca, većine medija i filmskih profesionalaca do sada bilo najveće i najuspješnije ikada.
Purivatra podvlači da je 23. SFF donio više filmova nego ikada, iako je trajao dan manje, ponudio nekoliko novih lokacija, uključujući Pozorište mladih, Kriterion, Otvoreno kino Novi grad i kino Ilidža s novim kino-dvoranama, a rekonstruisano je i ono najposjećenije – Ljetno kino u Metalcu.
Osim toga, ovogodišnju najveću regionalnu filmsku smotru obilježili su i istaknuti gosti, kao i program za koji, kako navodi Purivatra, mnogi misle da je možda jedan od boljih među evropskim festivalima.

No, ono što je direktor SFF-a izdvojio kao najvažniji segment 23. izdanja jeste više publike nego ikada, što upravo i najviše raduje cijeli festivalski tim – dvorane su bile dupke pune, organizirani su kvalitetni razgovori s domaćim autorima, ali i velikanima filmske umjetnosti, od kojih su ove godine najznačajniji britanski komičar John Cleese i Oscarovac reditelj Oliver Stone.

– Moramo biti zadovoljni, Festival se završava večeras te pozivam da i posljednje projekcije budu ispunjene do posljednjeg mjesta, a posjetioci i gosti da uživaju u filmovima i atmosferi grada koja je zaista bila neponovljiva – zaključio je Mirsad Purivatra.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*