Facebook omogućio fotografisanje u 360 stepeni bez dodatnih aplikacija i kamera

Facebook je prije godinu dana omogućio korisnicima postavljanje fotografija u 360 stepeni, a društvena mreža je danas uvela i opciju snimanja ovih popularnih fotografija bez dodatnih aplikacija ili kamera.
Nova Facebookova opcija dostupna je svim korisnicima iOS i Android operativnih sistema. S obzirom da pametni mobiteli nemaju ugrađene kamere koje snimaju u 360 stepeni, kompletan proces na Facebooku je ustvari odlična zamjena za kreiranje panoramskih fotografija u 360 stepeni.

Kako biste napravili ovakvu fotografiju putem Facebookove aplikacije, dovoljno je da na vašem zidu u novim sadržajima (New Feed) kliknete na “360 Photo”. Zatim možete napraviti fotografiju u 360 stepeni laganim pomjeranjem kamere dok držite u fokusu centralni dio fotografije. Kada završite, možete izabrati polaznu tačku vaše fotografije i objaviti je na vašem zidu ili poslati nekome. Također, fotografije u 360 stepeni odsad možete postavljati i kao cover ili naslovne fotografije na vašim profilima.

Facebook još ne podržava snimanje videa u 360 stepeni. Za odvojeno postavljanje takvih sadržaja, morat ćete koristiti kamere kao što su Samsung Gear 360, Insta360 ili Nikon KeyMission 360.

Klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*