Manifestacija „Ljeto u Tuzli“ – „Grad po mjeri djeteta“

Već nekoliko godina unazad Grad Tuzla organizuje manifestaciju „Ljeto u Tuzli“ koja u okviru svojih sadržaja nudi po nešto za sve starosne skupine. U okviru pomenute manifestacije Udruženje „Zemlja djece u BiH“ realizuje jednodnevni događaj pod nazivom „Grad po mjeri djeteta“  koji podrazumijeva skup aktivnosti za djecu i mlade, koji će 25.08.2017. godine od 11h – 14h biti posjetitelji Panonskih jezera u Tuzli.

Naime, cilj  je da pažljivo odabranim aktivnostima zabavnog, društvenog, edukativnog i kreativnog karaktera okupe djecu i mlade kako bi omogućili da kroz grupni rad i uključivanje u naše aktivnosti obogate svoja znanja i vještine, prošire mogućnosti za socijalizaciju i integraciju unutar vršnjačkih grupa.

Događajem će biti obuhvaćeno oko 150 djece i mladih, koji će svojim učešćem postati svojevrsni promotori prirodnih i kulturnih bogatstava kojima obiluje naš grad. U skladu s tim, kreativne i edukativne aktivnosti imat će kao light motiv u radu kulturna i turistička obilježja Grada Tuzle.

Događaj pod nazivom „Grad po mjeri djeteta“ realizuje se u saradnji sa JKP „Pannonica“, doo za sportsko rekreativne aktivnosti Tuzla.

Značajno za napomenuti je i to da događaj nosi naziv „Grad po mjeri djeteta“ što je svojevrsni početak kampanje Udruženja „Zemlja djece u BiH“ kojom bi se pokrenula inicijativa za  izradu Akcionog plana za djecu, a kojim bi se u budžetu predvidjela potrebna novčana sredstva usmjerena na poboljšanja položaja najmlađih sugrađana našeg grada.Cilj je da u narednom periodu i Grad Tuzla dobije titulu „Grada po mjeri djeteta.“

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*