Humanitarna večer društvenih igara za Hanu Galijašević

Asocijacija Srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, lokalni tim Tuzla, u utorak, 29.8.2017., će održati  humanitarnu večer društvenih igara, pod nazivom „Provedi se u parku za jednu marku“ .

Zabava će se održati u „Urban beatz“  lounge baru i u samom parku. Učestvovati može bilo ko, a jedna  „partija“ jedne društvene igre će koštati  1KM.  Sav novac koji se skupi za vrijeme večeri će otići u Hanine ruke.

Hana Galijašević je djevojka iz Velike Kladuše, gimnazijalka, koja je jedna od najpametnijih osoba Evrope. O tome govori njenih četrnaest medalja  koje je osvojila na Evropskom takmičenju općeg znanja u Atini. Hana bi trebala ići u Ameriku, na svjetsko takmičenje, da predstavlja našu državu najbolje što zna. Međutim, ona nema dovoljno novaca da sama sebi priušti odlazak tamo, pa je AsuBiH odlučio da joj priskoči u pomoć.  Ona je i sama članica AsuBiH-a, i koordinatorica lokalnog tima Velika Kladuša.

Organizatori pozivaju gradjane da se uključe u ovu akciju i time doprinesu  poboljšanju statusa srednjoškolca u lokalnim zajednicama.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*