Pripreme za meč s Rumunijom: Mlada reprezentacija BiH se okupila u Zenici

Mladi nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se danas u Trening centru NSBiH u Zenici i počeli pripreme za utakmicu kvalifikacija za EP s Rumunijom.

 Mladi nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se danas u Trening centru NSBiH u Zenici i počeli pripreme za utakmicu kvalifikacija za EP s Rumunijom.

Igrači su obavili jedan trening uoči kojeg su se predstavnicima medija obratili selektor Vinko Marinović i defanzivac Marko Mihojević.

– Pred nama je utakmica s izuzetno kvalitetnom ekipom, tehnički i individualno jakom. Rumunija u sastavu ima igrače koji su standardni u svojim klubovima i nastupaju u jakim takmičenjima. Bez obzira na to, mi uz kvalitetan pristup možemo ostvariti pozitivan rezultat. Protiv Švicarske, naročito u drugom poluvremenu smo pokazali da možemo igrati protiv jakih protivnika – rekao je Marinović.

Selektor je prokomentirao i zdravstveni bilten.

– Amir Hadžiahmetović neće igrati zbog povrede, a od ranije povrijeđen je i Ajdin Redžić. Morat ćemo naći nova rješenja za te pozicije. Većina je igrača tu, neki kasne jer su imali sinoć utakmice, ali večeras ćemo biti kompletni – dodao je.

Mihojević je izjavio očekuje tešku utakmicu s Rumunijom.

– Mi ćemo iskoristiti ovaj period do meča da se što bolje spremimo i analiziramo protivnika. Nadamo se da ćemo pružiti dobru igru i osvojiti tri boda. Atmosfera u ekipi je odlična i imamo sve preduslove da u petak pružimo maksimum – zaključio je Mihojević.

Utakmica BiH – Rumunija na programu je 1. septembra u 17.00 sati u zeničkom Trening kampu, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*