Tuzlaci najuspješniji u 3. kolu Kantonalne lige TK u streljaštvu za osobe sa invaliditetom

U organizaciji Streljačkog saveza invalidnih lica Tuzlanskog Kantona i domaćina Streljačkog invalidskog kluba “Sokolina” Kladanj pod pokroviteljstvom načelnika Općine Kladanj, Sportskog saveza Općine Kladanj u subotu, 26. augusta  u sali srednjoškolskog centra u Kladnju održano je III kolo  Kantonalne lige Tuzlanskog kantona u streljaštvu za osobe sa invaliditetom.

Tuzlaci  su bili najprecizniji  i zauzeli i 1. i 2. mjesto u ekipnom plasmanu  u muškoj konkurencije. Prvo mjesto je zauzeo Streljački invalidski klub Tuzla sa osvojena 532  kruga, drugi su bili takmičari iz Streljačkog invalidskog kluba Tuzla 2 sa osvojena 516 krugova,  dok je 3. mjesto pripalo SSK Konjuh Živinice sa osvojenih 500 krugova.

Pojedinačni plasman u  muškoj konkurenciji:

1. mjesto  je osvojio Mirzet Mujić iz Streljačkog invalidskog Kluba TUZLA  sa osvojena 183  kruga

2. mjesto je osvojio Enver Smajić iz SSK Konjuh Živinice sa osvojena 181 kruga

3. mjesto je osvojio Hajro Bečić iz Streljačkog invalidskog kluba Banovići sa osvojena 177 kruga

Učešće je uzelo 7 ekipa  muškoj i ženskoj konkurenciji ekipno. Prvo mjesto osvojila  ženska ekipa  Sportskog streljačkog kluba Konjuh Živinice 322 kruga. Drugo mjesto pripalo je  ženskoj ekipi Streljačkog invalidskg kluba Tuzla sa 318 kruga, a treće mjesto je osvojila ženska ekipa  Streljački invalidski klub Sokolina  Kladanj sa 217 krugova. Učešće je uzelo 5 ekipa u ženskoj konkurenciji.

Pojedinačni plasman u ženskoj konkurenciji:

1. mjesto Alma Hodžić iz SSK  Konjuh Živinice, sa 177 krugova

2. mjesto Mirela Ramić  iz Streljačkog invalidskom klubu Tuzla, 169 krugova

3. mjesto Kadira Nukić iz Streljačkog invalidskog kluba Tuzla, sa 149 krugova

Najbolja muška ekipa Streljačkog invalidskog kluba Tuzla 1 učestvovala je u sastavu Mirzet Mujić,  Mirsad Hasić i Fuad Ferizović.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*