Audicija za prijem novih članova u ansambl Mješoviti hor “LegeArtis” Tuzla

Mješoviti hor Lege Artis Tuzla raspisuje audiciju za prijem novih članova u Mješoviti hor “Lege Artis” Tuzla za sezonu 2017/2018.

Na audiciju se mogu prijaviti kandidati muškog i ženkosg spola, koji ne moraju imati formalno muzičko obrazovanje,starosti od 16 godina i više.

Audicija će se održati u dva termina  11. 09. 2017 sa početkom u 18h i 14. 09. 2017. godine u 18h u prostorijama GUD “LegeArtis” Tuzla u ulici Kaldrma br. 2 (iznad Jalske džamije u Tuzli).

Kandidati su dužni popuniti online aplikacijski fromular koji se nalazi na službenoj stranici Mješovitog hora “LegeArtis” Tuzla, www.legeartis.ba, najkasnije do 10. 09. 2017. godine.

Gradsko umjetničko društvo LegeArtis osnovano je krajem maja mjeseca 2012.godine. Osnovano je kao udruženje zaljubljenika u horsku-višeglasnu muziku te od samog osnivanja djeluje veliki Mješoviti hor „LegeArtis“ Tuzla. Mješoviti hor „LegeArtis“ organizator je preko 50 solističkih koncerata i održao je preko 120 nastupa kako u gradu tako i u državi i inostranstvu.  Dobitnici su 6 međunarodnih nagrada sa Međunarodnih horskih takmičenja u okviru kategorija „Mješoviti horovi“. Mješoviti hor zajedno sa članovima i dirigentom, osnivač je Međunarodnog horskog šampionata „LegeArtis“ koji je u vrlo kratkom roku postao velika kulturna manifestacija kako u Gradu Tuzla tako i mnogo šire. Predsjednik GUD „LegeArtis“ Tuzla i dirigent Mješovitog hora „LegeArtis“ Tuzla od samog osnivanja je magistar muzičih umjetnosti iz oblasti dirigovanja Jasmin Hasić.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*