vstvbih_1_188471170-700x402

Dvodnevna sjednica VSTV-a BiH: Danas o stanju u pravosuđu

U Sarajevu danas počinje dvodnevna sjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV BiH) na kojoj će raspravljati o radu sudova i tužilaštava, realizaciji više aktivnosti pravosudnih institucija te planu rada Vijeća za narednu godinu. Danas će biti riječi o stanju u bh. pravosuđu i napadima na njegove predstavnike o čemu će Vijeće upoznati njegova potpredsjednica Ružica Jukić.

Prema prijedlogu dnevnog reda, članovi VSTV-a bi trebalo da se očituju o Izvještaju o Programu realizacije preporuka Ureda za reviziju BiH, Informaciji o dostavljenom zahtjevu za budžet VSTV-a za 2018. godinu te o Srednjoročnom planu rada VSTV-a za period 2018-2020.

Na dnevnom redu prvog dana zasjedanja su i Nacrt programa rada VSTV-a BiH za 2018. godinu, Pravilnik o javnim nabavkama i Statistički izvještaj o radu sudova i tužilaštava u prvih šest mjeseci tekuće godine, potvrđeno je u VSTV-u BiH.

U fokusu drugog dana zasjedanja je obraćanje šefa Delegacije Evropske unije i specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini ambasadora Larsa Gunnara Wigemarka.

Na dnevnom redu sjednice je i donošenje određenog broja odluka u vezi s istekom mandata, odnosno imenovanjima nositelja pravosudnih funkcija u BiH.

BHRT

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*