Lokalna grupa za razvoj – Kiseljak organizuje Kiseljačke dane 2017.

U okviru obilježavanja Kiseljačkih dana 9.9.2017. predviđen je nogometni turnir juniora koji će se održati na stadionu NK Kiseljak, sa početkom u 12:00h.

10.9.2017., na nogometnom stadionu Kiseljak, osmišljen je cjelodnevni program manifestacije koji će trajati od 11:00 do 14:00 sati, pri čemu je svečano otvaranje predviđeno od 13:00 sati.

Lokalna grupa za razvoj ovim putem nastoji da oživi tradicionalan skup koji je ranije bio poznat pod nazivom „Kiseljaci“.
Manifestacijom „Kiseljački dani“ će se prezetovati potencijali i resursi ovoga kraja sa naglaskom na značaj građanskog organizovanja na lokalnom nivou. Biće to prilika za druženje ali i nova saznanja kroz bogat kulurno-zabavni program, gulašijadu, izložbeno-prodajni sajam, izložbu fotografija o svjetski poznatim Romima, biciklijadu i razne sadržaje za djecu poput ringišpila i drugih društvenih igara.

Ko je Lokalna grupa za razvoj – Kiseljak?

Lokalna grupa za razvoj – Kiseljak, koja je oformljena u augustu 2015. godine, kroz program Mreže aktivnih zajednica Fondacije tuzlanske zajednice, odlučna je da čini vidljive promjene u svojoj zajednici. Članovi grupe su Savjet MZ Kiseljak, NK Kiseljak, UG Tunel, Osnovna škola, KUD Izvor, Udruženje poljoprivrednika Farmer i više formalnih i neformalnih grupa, kao i pojedinci.
Svojim članstvom u Mreži aktivnih zajednica, LGZR Kiseljak dobila je pristup Fondu za aktivne zajednice pri Fondaciji tuzlanske zajednice, što je omogućilo aktivnim građanima Kiseljaka da razmišljaju o malim projektima i inicijativama koje samostalno mogu realizirati u zajednici i tako, malim koracima, krenuti sa poboljšanjem stanja u zajednici. Ova grupa je u vrlo kratkom roku samostalno realizirala nekoliko uspješnih projekata, poput adaptacije čitaonica „Poljana“ i „Ševar“ rekonstrukcije ograde fudbalskog terena, realizacija manifestacije Kiseljački dani 2016, kao i brojne akcije čišćenja mjesne zajednice. Jedna od najzahtjevnijih aktivnosti jeste izrada Plana razvoja MZ Kiseljak za period 2017-2019 koji je vodilja za aktivnosti koje realizuje Lokalna grupa za razvoj.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*