Održana javna rasprava o nacrtu Strategije za mlade 2017-2026. sa Akcionim planom do 2019. godine

U Gradskoj upravi Tuzla danas je održana javna rasprava o nacrtu  Strategije za  mlade 2017-2026. Godina sa Akcionim planom do 2019. Godine . Nacrt Strategije  usvojilo je Gradsko vijeće na posljednjoj sjednici nakon čega je ona  upućena  u javnu raspravu. Predstavnici omladinskih organizacija okupili su se danas kako bi dali svoje primjedbe i konkretne prijedloge kako bi  ona  u konačnici bila što kvalitetnija.

Grad Tuzla, inače , ispoštovao je sve  ono što je propisano Zakonom o mladima FBIH, istakla je Asja Redžić, šef Odjeljenja  za sport, kulturu i pitanja  mladih  resorne gradske službe i dodala da imamo  službenika za mlade, budžet za mlade, Vijeće mladih, mladi imaju svoj  prostor a vodi se i registar omladinskih udruženja  .

Redžić je istakla da Grad Tuzla u budžetu ima poziciju grant za projekte  mladih na koji se mogu prijaviti sva omladinska udruženja upisana u spisak omladinskih udruženja Grada Tuzle. Grant iznosi 23 hiljade KM , a danas je raspisan javni poziv koji će biti otvoren 8 dana a svi zainteresovani ga mogu pronaći na web stranici grad.tuzla.ba.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*