Delegacija UKC Tuzla boravila u posjeti Ambasadi Japana u BiH

Delegacija Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla koju su činili direktor doc.dr.med.sci. Nešad Hotić i načelnik Sektora za pravne poslove i ljudske resurse Ervin Mujkić, dipl.pravnik posjetila je ovih dana Ambasadu Japana u BiH u Sarajevu, gdje ih je primio ambasador Japana u BiH Nj.E. Kazuya Ogawa sa saradnicima.

Sastanak, koji je protekao u prijateljskom ozračju, bio je prilika da se razgovara o uspješnoj realizaciji druge faze granta Vlade Japana za pomoć BiH, u okviru kojeg je UKC Tuzla dobio značajnu donaciju u vidu medicinske opreme (veliki set instrumenata za ginekološku hirurgiju, set hirurških instrumenata za carski rez i set instrumenata za opću hirurgiju) u vrijednosti od 4.647.000 JPY.

Tim povodom, direktor doc.dr.med.sci. Nešad Hotić se u ime osoblja i pacijenata UKC Tuzla zahvalio ambasadoru Japana u BiH, te mu uručio i posebnu zahvalnicu za njegov doprinos i saradnju u realizaciji ove donacije. Također, razgovaralo se i o nastavku saradnje i mogućnostima za realizaciju sličnih projekata u budućnosti. Direktor je prezentirao ideje za nove projekte u vezi sa nabavkom medicinske opreme, adaptacijom, rekonstrukcijom i proširenjem postojećih prostornih kapaciteta, kao i edukacijom medicinskog kadra, dok je ambasador upoznao delegaciju UKC Tuzla o mogućnostima apliciranja projekata na grantove Vlade Japana.

Ova posjeta je uslijedila nakon što je ambasador Japana u BiH Nj.E. Kazuya Ogawa u maju ove godine posjetio Univerzitetski klinički centar Tuzla gdje se upoznao sa stanjem medicinske opreme koju je Vlada Japana donirala UKC Tuzla u proteklih 20 godina.

(UKC Tuzla/RTV7)

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*