Zemlja djece i donatori dijele školske paketiće

Kao i proteklih devet godina i u školskoj 2017/18 godini Udruženje “Zemlja djece u BiH” će uz podršku donatora obradovati korisnike centra prigodnim paketom školskog pribora. Udruženje „Zemlja djece u BiH“ ulaže napore da pruži djeci sveobuhvatnu podršku u cilju obezbjeđivanja jednakih šansi za postizanje uspjeha u nastavnom procesu.

Uz podršku njemačke organizacije za međunarodnu saradnju – GIZ GmBh i Udruženja „Crveno bijela crvena radost“ obezbjeđeno je ukupno 280 paketa školskog pribora. Osigurano je 47 paketa za socijalno ugrožene korisnike u Dnevnom centru u Tuzli i 233 korisnika na terenskim lokacijama (Mihatovići, Kiseljak, Mramor i Špionica) na kojima djeluje naše udruženje.

Kompleti sadrže školski pribor prilagođen uzrastu pojedinog djeteta, a to su: pernica, sveske, olovke, flomasteri, geometrijski pribor, zadaćnice, pribor za slikanje i ostalo, a 7 prvačića će dobiti i svoju prvu školsku torbu.

Podjela za korisnike Dnevnog centra u Tuzli je planirana u četvrtak, 14. septembra, u prostorijama TTC “Telex”, sa početkom u 12,00 sati.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*