Brnabić: Srbija će biti spremna za EU do 2020.

Predsjednica vlade Ana Brnabić izjavila je danas da će Srbija do 2020. godine biti spremna za ulazak u Evropsku uniju, dodajući da se nada da će Unija tada biti spremna da otvori vrata za nove članice.

Komentarišući izjavu predsjednika EK Jean-Claude Junckera da tokom ovog mandata Komisije neće biti novog proširenja, jer uslovi za prijem nisu ispunjeni, Brnabić je rekla da oko toga ne brine, jer je naš put ka EU – put na kome mi usvajamo određene standarde, društvene i ekonomske, i koji je važan zbog nas samih.

“Za mene je taj put jednako važan kao i sama destinacija”, podvukla je premijerka odgovarajući na pitanja novinara u Čačku.

Ona je istakla da će Srbija do 2020. godine biti spremna za ulazak u EU i da će učiniti sve da do tada zatvori sva poglavlja.

“Ne samo u smislu da je važno da mi čekiramo sve ono što EU od nas traži, već da smo stvarno implementirali reforme i postali društvo spremno da postane ravnopravan član EU i nadam se da će Unija onda biti spremna da otvori vrata za nove članove”, rekla je Brnabić.

Ali, ono što je važno, istakla je, jeste da će u tom trenutku reforme samom našem društvu donijeti mnogo toga dobrog – da imamo vladavinu prava, uslove poslovanja koji će omogućiti brži i dinamičniji rast privrede i još veći priliv investciija, jaču industriju, efikasnu javnu upravu, efikasnije sudstvo…

“To je ono što je naš interes i ono što mi je prvenstveno u fokusu. Neću gledati šta drugi rade i misle, vlada je tu da radi u interesu Srbije, a evropske integracije jesu u našem interesu”, podvukla je Brnabić.

Predsjednica vlade Srbije je naznačila da su Zapadni Balkan, i posebno Srbija kao vodeća zemlja Zapadnog Balkana, jednako važni za EU, koliko je Unija važna za Srbiju i region.

“U tom smislu ne brinem oko toga šta će se desiti kada mi budemo spremni da uđemo u EU”, zaključila je Brnabić.

(Vijesti.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*