Jedna osoba nestala, najmanje pet povrijeđenih u nevremenu u Srbiji

Kako prenosi Hina pisanje beogradskih elektroničkih medija, na Dunavu između Zemuna i Beograda oko 14:30 sati nestao je muškarac koji je bio u čamcu, a riječna policija za njim intenzivno traga.

U beogradskom naselju Borča povrijeđen je petogodišnji dječak na kojeg je pala vjetrom otkinuta grana stabla, a još dvije osobe zatražile su liječničku pomoć u hitnoj službi. Tačan broj povrijeđenih u Beogradu u drugim područjima Srbije još se ne zna jer novi izvještaji neprestano stižu.

Jak olujni vjetar, praćen kišom, za samo pola sata zahvatio je veći dio Srbije – Šabac, Novi Sad, Rumu, Sremsku Mitrovicu, Beograd, Zrenjanin i južni dio Banata.

Oluja je u Mačvi i Šapcu tokom prvih popodnevnih sati nanijela velike štete poljoprivrednim usjevima i stambenim objektima, a s jedne četverokatnice u centru grada oluja je podignula i odnijela cijeli krov.

Snažan olujni vjetar u selima ravničarskog dijela Mačve nosio je cijele konstrukcije krovova.

U Novom Sadu i Beogradu vjetar je puhao brzinom većom i od 100 kilometara na sat, a osim u Šapcu, krovovi su letjeli u Zrenjaninu. Vjetrom pokidane grane i polomljena stabla oštetila su ili uništila desetke automobila u Beogradu i još nekoliko gradova.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*