FK Sloboda: Petrović želi drugačiju igru, u srijedu kup utakmica u Vitkovićima

Fudbaleri Slobode u subotu su neriješenim rezultatom okončali utakmicu 8. kola BHT Premijer lige BiH protiv FK Mladost Doboj Kakanj, a šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla, koji je utakmicu gledao sa tribina zbog administrativnih problema sa licencom, na konferenciji za medije koja je upriličena nakon utakmice, istakao je bitnost osvojenog boda.

-Za nas je ova utakmica, ono što se kaže, pet do dvanaest, a još jedan poraz bi i odmah meni u startu mnogo otežao dalji posao. Sigurno je da se nije očekivala neka lijepa utakmica jer znamo stil igre i moj i gospodina Mulalića, a to su  ekipe koje žive od borbe i od trke i to su ove ekipe na terenu i pokazale. Prvim poluvremenom sam bio u potpunosti razočaran, jednostavno, ono što smo imali u planu da igramo sa niskim loptama i kratkim pasovima nismo uspjeli. Nismo sa naše polovine igrali onako kako treba nego smo igrali dugim loptama što je bio veliki problem, rekao je trener Slobode slavko Petrović na konferneciji za medije nakon utakmice iskoristviši priliku da se zahvali Mladosti na korektnom i fer prijemu.

-Zahvalio bi se Mladosti na korektnom i fer prijemu i sigurno je da ćemo im se revanširati kad budu naši gosti, kazao je Slavko Petrović.

Inače, Sloboda narednu utakmicu igra u srijedu, u okviru 1/16 finala Kupa BiH kada u gostima igra protiv NK Azot Vitkovići, a već naredni vikend na Stadionu Tušanj, fudbaleri Slobode dočekuju FK Željezničar.

(FK Sloboda/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*