Prof. dr.sc. Nermin Salkić iz UKC-a Tuzla imenovan za predsjednika Društva za internu medicinu BiH

Na Osnivačkoj skupštini Društva za internu medicinu BiH, održanoj tokom vikenda na Vlašiću prof.dr.sc. Nermin Salkić, iz Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla imenovan je za predsjednika Društva.

Riječ je o medicinskom udruženju svih ljekara koji prakticiraju internu medicinu, odnosno njene srodne grane na području BiH. Potreba za ovakvim udruženjem postoji već dugo, posebno jer u susjednim zemljama ovakav način organizacije internista postoji već dugo sa jasnim benefitima za razvoj i unaprjeđenje interne medicine.

Skupštini su prisustvovali internisti koji prakticiraju u svim krajevima naše zemlje, na svim nivoima zdravstvene zaštite, te ljekari koji prakticiraju i u državnim i u privatnim zdravstvenim ustanovama.

Na Osnivačkoj skupštini su izabrana upravljačka tijela koja će u narednom periodu pokušati da privuku što veći broj članova sa ciljem udruživanja u krovno internističko udruženje, bez obzira na subspecijalnosti.

Za Predsjednika i potpredsjednike Društva su izabrani:
• Prof.dr.sc. Nermin Salkić – predsjednik – UKC Tuzla
• Prim.dr. Aleksandar Dobrovoljski – potpredsjednik – UKC Banjaluka
• Prof.dr.sc. Monika Tomić – potpredsjednica – SKB Mostar

Za Predsjednicu i potpredsjednike Skupštine Društva su izabrani:
• Prim.dr.sc. Nedžada Hukić-Suljkanović – DZ Tuzla
• Dr. Davor Vojnović – OB Jajce
• Prim.dr. Mirsad Đugum – Poliklinika «Atrijum», Sarajevo

Za predsjednika Upravnog odbora od 11 članova izabran je Prof.dr.sc. Milenko Bevanda iz SKB Mostar, dok je izabrani predsjednik Nadzornog odbora Dr.sc. Zoran Tošić iz OB Brčko. Website društva sa registracijskim formularom i pristupnicom za članove će biti dostupan u bliskoj budućnosti na adresi www.dimbih.ba.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*