Iz Slobode odlazi u Vardar: Petrović 15 dana ostaje bez važne karike

Amir Spahić, dugogodišnji trener FK Sloboda Tuzla ulazi u samu završnicu dobijanja FIFA Pro licence, a u sklopu tog procesa, Spahić će provesti 15 dana u Vardaru u Makedoniji, gdje će učestvovati u dvije utakmice FK Vardar Skopje.

Spahić nije krio svoje zadovoljstvo na ukazanoj prilici da stažira u FK Vardar koji polako postaje veliki europski klub.

– To je završni čin za sticanja Pro licence, a nakon toga ostaje izrada diplomskog rada i odbrana čime ću zvanično imati FIFA Pro Licencu. Meni je jako drago da sam konačno pronašao klub za stažiranje, a posebno što je to klub sa naših prostora. Vardar polako počinje da izrasta u veliki europski klub, kazao je Amir Spahić za Fksloboda.ba

Spahić će tokom stažiranja u Skoplju u periodu od 15. oktrobra do 1. novembra pratiti rad FK Vardar, prvog tima i omladinskog pogona.

– Ja ću tamo provesti dvije sedmice prilikom ćega imati priliku pratiti njihove europske utakmice, a također ću pratit i rad omladinskog pogona kao i kompletan ustroj kluba, kazao je Amir Spahić.

Inače, Amir Spahić je trenutno u Vitkovićima gdje Sloboda igra utakmicu 1/16 finala Kupa BiH protiv NK Azot Vitkovići, a zbog administrativnih procesa Slobodu će sa klupe umjesto Slavke Petrovića voditi Amir Spahić.

(sportske.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*