Centralno grijanje d.d. Tuzla organizuje 3. stručni skup

Centralno grijanje d.d. Tuzla organizuje 3. stručni skup „Daljinsko grijanje u Bosni i Hercegovini i regiji“, koji će se održati u Tuzli, dana  21.09.2017. godine u Kongresnoj sali Hotela Mellain sa početkom u 10:00.

Kao jedan od lidera daljinskog grijanja u Bosni i Hercegovini i regiji, Centralno grijanje d.d. Tuzla će po treći puta za  istim  stolom  imati  predstavnike  svih  relevantnih  sistema  daljinskog  grijanja  u jugositočnoj Europi.

Novina ovogodišnjeg skupa je dolazak predstavnika sistema daljinskog grijanja iz Rumunjske i Bugarske te ćemo imati priliku da saznamo više o radu i iskustvima ovih sistema. Također,  veoma  značajan  je  i  dolazak  g-dina  Paul  Voss-a,  izvršnog  direktora  organizacije ”Euroheat&Power”. Biti će zanimljivo čuti  najnovije vijesti iz oblasti  daljinske  energetike na području cijele Europe ali i svijeta.

Teme ovogodišnjeg stručnog skupa će biti:

1.  Trenutni  izazovi  pred  sistemima  daljinskog  grijanja  (dinamika  u  potrošnji  toplotne energije,  modeli  obračuna  potrošnje  za  krajnje  korisnike,  zakonodavni  okviri  kao pokretač ili kočnica daljeg razvoja);

2.  Budućnost daljinskog grijanja (reinženjering, tranzcija u pametne mreže i digitalizacija);

3.  Sistemi daljinskog grijanja Zapadnog Balkana i njihova uloga i uticaj na razvoj daljinske energetike u EU.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*