Naredba o stavljanju u pripravnost ljudskih i materijalnih kapaciteta struktura civilne zaštite za slučaj angažovanja istih u NATO EADRCC vježbi

S obzirom na značaj izvođenja NATO EADRCC vježbe otklanjanja posljedica katastrofe „Bosna i Hercegovina 2017“, za državu Bosnu i Hercegovine i sam grad Tuzlu, Gradonačelnik i Gradski štab civilne zaštite grada Tuzla, danas je održao vanrednu sjednicu na kojoj je donesena Naredba o stavljanju u pripravnost ljudskih i materijalnih kapaciteta struktura civilne zaštite za slučaj angažovanja istih u navedenoj vježbi.

Pripravnost se odnosi na sve strukture civilne zaštite (službe zaštite i spašavanja, pravna lica od značaja za zaštitu i spašavanje i sve gradske službe za upravu) za cijeli vremenski period od 24. do 29. 09. 2017. godine ili dok Gradski štab civilne zaštite ne donese naredbu o njihovom angažovanju u vježbi. Na ovaj način, osim osiguranja spremnosti za prvi odgovor, za koji je nadležna lokalna zajednica, uvježbavaju se i ostale strukture koje učestvuju u odgovoru na katastrofu, te na taj način umanjuju posljedice po ljude i materijalna dobra u slučaju nastanka opasnosti i nesreća na području Grada.

“Od svih nadležnih državnih organa, preduzeća i građana, očekuje se maksimalna ozbiljnost razumijevanje i saradnja, a sve u cilju što uspješnije realizacije ove veoma važne vježbe”, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

(Grad Tuzla/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*