29.09.: Atelje “Ismet Mujezinović” – Koncert benda “Udruženje rođaka”

“Udruženje rođaka” je muzički sastav kojeg čine mladi umjetnici iz balkanskih zemalja, koji danas žive i rade u Norveškoj.
Zbog njihove muzike i interpretacije, muzički kritičari ocijenili su ih kao jedan od neponovljivih i najboljih bendova trenutno na sceni. Razlog za ovaj komentar je zasigurno pjesma “Nermina”, moderna verzija Šantićeve “Emine” koja je pored pjesme “Kafana Hollywood” pobrala sve simpatije publike širom Bosne i Hercegovine, ali i regiona i na taj način plasirala Udruženje rođaka na domaće muzičko nebo.

Bend je prošle godine proslavio deseti rođendan, albumom Kafana Hollywood, čije je prvo izdanje rasprodano u rekordnom vremenu.

Ovaj bend čine rođaci Mili i Sanjin Oručević iz Mostara i Elvis Medić iz Ključa, te Igor Dunđerović iz Sarajeva, Daniel Lazar iz Beograda, te Almir Mešković iz Tuzle.
Oni žive već godinama u Norveškoj, a svojim nastupima osvojili su Norvežane i ali i bh. dijasporu koja tamo živi. Prolazili su kroz teške životne faze prilagođavanja, ali je ključ njihovog uspjeha, kako kažu, upornost i zajedništvo.

Svi su muzički obrazovani i do sada su pjesme snimali na norveškom jeziku, a posebnu slavu stekli su sevdalinkom “Kristina“ na norveškom jeziku.

Ovaj zanimljivi muzički sastav je tokom prošle godine nastupao u nekoliko bosanskohercegovačkih gradova,a gdje god su se predstavili izazvali su apsolutno oduševljenje publike.

U koprodukciji Agencije „Zeus“ iz Tuzle i Međunarodne galerije portreta 29. septembra nastupaju u Tuzli u Ateljeu „ismet Mujezinović“. Ulaz na koncert je besplatan.

Rođaci pozivaju tuzlansku publiku na svojevrsno putovanje kroz muziku balkanskih naroda i jedinstven muzički doživljaj, nakon čega ćete zasigurno upamtiti muzički sastav „Udruženje rođaka“.

(Tuzlainfo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*