Aida Karamehmedović ponijela laskavu titulu Miss BiH 2017.

Aida Karamehmedović iz Trebinja izabrana je sinoć za najljepšu djevojku Bosne i Hercegovine 2017.godine. Mlada Aida kaže da su pripreme bile naporne, ali i jedno prelijepo iskustvo kroz koje je naučila mnogo o svijetu modelinga.

“Naučile smo pozirati, hodati pistom i mnogo toga. Još uvijek ne znam koji je moj put, da li je to manekenstvo ili nešto drugo, sve mi je nestvarno, ali za sada imam samo jednu želju, a to je da predstavim našu zemlju u Kini na što bolji način”, zaključuje Aida.

Novoj Miss BiH krunu je zvanično predala prošlogodišnja pobjednica Halida Krajišnik.

Lentom prve pratilje okitila se Darja Hajdukov, a imala je čast da ponese i novu titulu Miss Visit Sarajevo, realizovanu pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Djevojka sa dvije osvojene lente kaže da je prezadovoljna plasmanom i da je čeka angažman u Turskoj koji je već dogovorila tokom priprema, ali ima i samo riječi hvale za novoizabranu pobjednicu.

“Smatram da je kompletna ličnost i od samog početka je favorit svih djevojaka, jer se jako dobro pokazala na pripremama. Mislim da će se dobro snaći u Kini na svjetskom izboru, jer govori strane jezike, obrazovana je…”, ističe Tuzlanka.

U finalnoj večeri u kojoj su učestvovale 24 djevojke, birale su se i druga pratilja, a to je Ivona Vučković, te Miss fotogeničnosti BiH- Daliborka Popović, Miss Interneta BiH- Žanin Pavlović, Miss ABC Fashion TV model za 2017.godinu je Vanesa Žižo, dok je Miss Televoting BiH- Emina Dedić.

Izbor Miss BiH za Miss Svijeta, koji su vodili Sanja Popović i Zlatan Jovanović, održan je u Sarajevu u hotelu Terme na Ilidži.

U muzičkom dijelu programa gledatelje su zabavljali Alma Čardžić, Crystal i Šaćir Ameti.

Izbor za Miss BiH i ove godine je promovisao mladost, ljepotu, inteligenciju, pozitivne vrijednosti našeg društva. Ovogodišnja akcija manifestacije nosila je naziv “Bolje obrazovanje-Bolja BiH”.

Iz PR-a Direkcije Miss BiH poručuju da iako nisu zadovoljni na kojem mjestu u zemlji je danas pozicionirano ovo takmičenje, a predstavlja mnogo više od ljepote, uspjelo je da održi kontinuitet od 22 godine.

Podsjećamo, takmičarke su se pripremale u Antaliji u hotelu “Grand Prestige Hotel & Spa”.

Za estetsku pripremu djevojaka bile su zadužene šminkerke iz Škole šminkanja “Ters Bosanka” edukatorice Merjem Nuhić, a za frizuru “Hairdesign by  Zo&Em”, te frizerski salon “E.T.” Mirele Barakovac.

Pobjednica će Bosnu i Hercegovinu predstavljati na izboru Miss Svijeta 2017. u kineskom gradu Sanya koji će se održati 18.novembra.

 

 

(DEPO

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*