U Istanbulu upriličeno kolektivno vjenčanje za 43 para

U Istanbulu je organizovano kolektivno vjenčanje za 43 para koji su ranije stupili u brak, ali koji nisu uspjeli da se zvanično vjenčaju.

Ovo nesvakidašnje vjenčanje je održano u organizaciji općine Gaziosmanpaša.

Vjenčanju je prisustvovao i načelnik općine Hasan Tahsin Usta koji je tom prilikom prisutnima kazao da su odlučili organizirati kolektivno vjenčanje kao znak društvene odgovornosti prema građanima.

“S njima danas dijelimo njihovu veliku sreću. Drago nam je da smo u okviru ovog društvenog projekta uspjeli omogućiti vjenčanje za parove koji ranije iz određenih razloga nisu uspjeli obaviti vjenčanje. Ovom prilikom ćemo im uručiti i prigodne poklone. Nadam se da ćemo i ubuduće isto ovako organizovati kolektivna vjenčanja”, kazao je Usta.

Behiye Polat, jedna od mladenki koje su se danas i zvanično vjenčale, kazala je da je sretna što ima priliku prisustvovati ovakvom događaju, iako je, kako je kazala, prošlo šest godina otkako je u braku.

“Ovo je baš lijepa manifestacija. Suprug i ja nismo uspjeli ranije da se vjenčamo zbog nekih obaveza. Ipak, lijep je osjećaj nakon što smo se danas vjenčali. Ovo smo zaista mnogo željeli”, rekla je Polat novinarima.

Murat Demirkıran, koji je u braku već 26 godina, izjavio je da zbog određenih obaveza i problema nije uspio ranije obaviti zvanično vjenčanje.

Porodice, prijatelji i općinski predstavnici su nakon ceremonije “mladencima” stavili vjenčane prstenove.

(Vijesti.ba / AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*