Od sutra ” Budi i ti heroj u saobraćaju”

 U Tuzli će od 10 do 12.10.2017 godine biti realiziran projekat pod nazivom „Budi i ti heroj u saobraćaju“ koji implementira PROsmart u saradnji sa MUP-om TK.

Projekat je zamišljen sa ciljem podizanja svijesti vozača i ukazivanje na oprez prilikom približavanja pješačkim prijelazima osobito u vrijeme kada mlađi učenici idu i vraćaju se iz škole. Takođe projektom će se pokušati edukovati najosjetljiviji učesnici u saobraćaju a to su učenici nižih razreda o pravilima kojih se trebaju pridržavati prilikom prelaska ulice. Shodno tome PROsmart je organizirao  uz pomoć partnera, tri dana aktivnosti na 9 najugroženijih prijelaza prema statistikama MUP-a TK u Tuzli.

Utorak 10.10.2017 godine u dva termina pomagat će se učenicima osnovnih škola “Jala”, “Solana” i “Miladije”. U srijedu u dva termina pomagat će se učenicima osnovnih škola “Simin Han”, “Sjenjak” i KŠC. U četvrtak  učenicima  osnovnih škola “Tušanj”, “Solina” i “Kreka”.

Sve tri dana predviđeno je da na navedenim prijelazima maskote partnera projekta Bingo, Meggle i Violeta uz podršku pripadnika MUP-a TK pomažu učenicima prilikom prelaska ulice. Tom prilikom mališani će dobiti edukativni raspored časova koji slikovito prikazuje pet važnih pravila ponašanja kod prelaska ulice. Savjesni vozači koji budu zaustavili svoje vozilo ispred pješačkog prijelaza dobit će naljepnicu za svoje vozilo koja ih karakteriše kao „Heroje u saobraćaju“. Iz MUP-a TK su se pobrinuli da i učenici ostalih općina TK dobiju edukativne raporede časova, koje će im dati pripadnici MUP-a TK na terenu.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*