Prof.dr Ranko Rajović organizuje seminar: “Funkcionalno znanje – učenje je igra”

U Tuzli će 10. oktobra sa početkom od 17:00 sati u KŠC-u biti održan seminar prof. dr. Ranka Rajovića pod nazivom “Funkcionalno znanje-učenje je igra”. Seminar je namijenjen roditeljima, učiteljima i vaspitačima dok će zadnji sat seminara u terminu od 19:30 do 21 sati biti otvorenog tipa za sve zainteresovane građane.

NTC sistem učenja je specijalizovani program namjenjen kako roditeljima, vaspitačima, nastavnicima, tako i djeci u vrtićima i školama.

NTC program je nastao kao rezultat dugogodišnjih istraživanja u oblasti razvoja kreativnog učenja i razmišljanja. U kreiranju programa učestovali su stručnjaci iz različitih država.

NTC sistem učenja se primjenjuje po gradovima u cijeloj Srbiji, ali takođe i po držvama u regionu (Makedonija, Crna Gora, BiH, Hrvatska i Slovenija). U kreiranju programa učestvovao je međunarodni tim stručnjaka (Italija, Češka, Singapur, SAD i Srbija) iz nekoliko oblasti: neurofiziologija, pedagogija, psihologija, pedijatrija i defektologija. Program se sprovodi u 14 država Evrope uz podršku Ministarstva obrazovanja (Srbija, Slovenija, Češka i Crna Gora), UNICEF-a (BiH) i obrazovnih institucija (Hrvatska, Norveška, Italija, Rumunija…).

Dr. Ranko Rajović je specijalista interne medicine, oblast kojom se bavi je neuroendokrinologija. Autor je NTC programa učenja koji se sprovodi u 17 država Evrope, a u 7 je akreditovan od strane ministarstva obrazovanja. Osnivač je Mense za darovitu djecu (predsjednik od 2010-2012). Saradnik UNICEF-a. U 2015 dobio je međunarodno priznanje Mense za intelektualni doprinos drustvu.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*