Vučić-Lagumdžija: Gospodarska suradnja garant stabilnosti u regiji

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa zamjenikom predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrom vanjskih poslova BiH Zlatkom Lagumdžijom o suradnji dvije zemlje i predstojećoj Konferenciji o Zapadnom Balkanu u Berlinu, a zajednički je konstatirano da je razvoj gospodarske suradnje garant stabilnosti u regiji.

Susret je protekao u znaku priprema za Konferenciju o Zapadnom Balkanu, koja će biti održana u Berlinu 28. kolovoza ove godine. Najveća pozornost bila je posvećena zajedničkim infrastrukturnim projektima koji će biti predstavljeni u Berlinu i mogućnostima za njihovo financiranje i realizaciju iz fondova Europske unije.

Vučić je naglasio da će realizacija ovih projekata doprinijeti jačanju stabilnosti i većem povezivanju ljudi u regiji, priopćila je vladin Ured za suradnju s medijima.

Teme razgovora bile su i bilateralna suradnja, perspektive za njezino unaprjeđenje i zajednički nastup na trećim tržištima, navodi se u priopćenju.

Dvojica dužnosnika suglasila su se da je razvoj gospodarske suradnje garant stabilnosti u regiji i da je neophodno nastaviti s unaprjeđenjem gospodarskih odnosa, osobito u pogledu pojednostavljenja postupka graničnih i carinskih formalnosti, javlja Tanjug.

Zajednički je ocijenjeno da je i suradnja u području energetike od izuzetnog značaja.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*