Akcija “Piramida”: Tužilaštvu dostavljen izvještaj protiv 17 osumnjičenih

Policija je dostavila Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv 17 osoba osumnjičenih da su u prethodnih šest mjeseci vršili nabavku droga kokain, heroin, marihuana i spid na području Sarajeva i Sanskog Mosta, saopšteno je danas iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Tih 17 osoba ranije su uhapšene u akciji “Piramida” koju su zajednički proveli Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, te policijske uprave Banjaluka, Prijedor i Istočno Sarajevo.

Uhapšeni se sumnjiče za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet druga, odnosno da su narkotike nabavljali i preprodavali korisnicima na području Banjaluke.

U saopštenju se navodi da su osumnjičeni Muhamed Halilović, Dragan Stanišić i Milan Pičulin iz Banjaluke, te Nedžad Bašić iz Sanskog Mosta. Policija je tužilaštvu dostavila izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i protiv Dragana Maksimovića, Tihomira Novakovića i Miloša Dulića iz Banjaluke, Branka Milivojše i Dragomira Živkovića iz Prijedora, Zorana Šavije iz Visokog, Dalibora Živkovića iz Prijedora, Edina Behremovića iz Sanskog Mosta, Ognjena Kokića iz Istočnog Sarajeva, Dalibora Mačka, Julije Chalupa i Vedrana Žolje iz Banjaluke, te Nebojše Janjića iz Istočnog Sarajeva.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, tužilac će odlučiti o prijedlogu za određivanje mjere pritvora.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*