Danas se na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku održava Deseti međunarodni znanstveno-stručni skup HRANOM DO ZDRAVLJA.
Cilj Skupa je prikazati najnovija saznanja o proizvodnji hrane i uticaju hrane na zdravlje. Biće riječi o velikom broju aktualnih tema iz područja zdravstvene sigurnosti hrane, analize hrane, proizvodnje zdravstveno sigurne i nutritivno vrijedne hrane, nutricionizma, funkcionalne hrane, dodataka prehrani, dijetetike i dijetoterapije.
Preko 470 autora će prezentirati najnovije spoznaje, kroz 6 plenarnih i 29 usmenih priopćenja te 118 posterskih prezentacija, a skup će biti bodovan sukladno pravilnicima Hrvatske liječničke komore, te Farmaceutske komore TK.
Skup se po deseti put održava povodom obilježavanja Svjetskog dana hrane, a ovogodišnji slogan je: PROMIJENIMO BUDUĆNOST MIGRACIJA, ULAŽIMO U PREHRAMBENU SIGURNOST I RURALNI RAZVOJ.
Organizatori skupa su, Prehrambeno-tehnološki i Poljoprivredni fakultet Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Tehnološki i Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli.
Za zasluge desetogodišnjeg kontinuiteta održavanja skupa HRANOM DO ZDRAVLJA ovom prilikom biće dodijeljena priznanja prof. dr Dragi Šubariću, prorektoru Sveučilišta u Osijeku, zatim prof. dr Midhatu Jašiću iz Tuzle, te Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek kao i Tehnološkom i Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.
(RTV7)