Liverpool i Manchester United u velikom derbiju opet odigrali meč bez pogodaka

Obje ekipe ušle su veoma oprezno u ovaj meč, posebno Jose Mourinho koji je u startnoj postavi umjesto Rashforda ubacio Martiala, dok mu je na desnom krilu umjesto Juana Mate koji je igra u dosadašnjem toku prvenstva zaigrao Ashley Young.

Na prvu pravu priliku čekalo se sve do 35. minute, a onda je nakon centaršuta s lijeve strane u kaznenom prostoru najbliži lopti bio Matip koji je šutirao prema golu Manchester Uniteda, ali je De Gea sjajnom intervencijom spasio svoju mrežu.

Liverpool je bio puno bolji protivnik u prvom poluvremenu te je konstantno prijetio prema golu španskog golmana, da bi prvu pravu priliku za Crvene đavole imao Romelu Lukaku koji je u 44. minuti imao odličnu priliku za goste, ali je Simon Mignolet odbranio njegov udarac.

U drugom poluvremenu Manchester United ostao je pri svom stavu da mu je jedan bod s ove utakmice dovoljan, te je nastavio sa defanzivnom igrom, dok je Liverpool tražio pogodak koji bi mu eventualno osigurao veoma važna tri boda.

Ipak, do kraja meča gledaoci na Anfieldu nisu vidjeli pogodak te je prva utakmica osmog kola Premiershipa između Liverpola i Manchester Uniteda završena najnepopularnijim rezultatom.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*