Tuzlanski Brainman opet stvara

Da je za zdrav duh potrebno zdravo tijelo, izreka je koja se često spominje. Mnogima je to stil života, ali je puno i onih koji fizičku aktivnost, uz brojne izgovore, odlažu za neka druga vremena. To sigurno nije slučaj sa doktorom Emirom Tupkovićem, redovnim profesorom na Medicinskom fakultetu u Tuzli, šefom Neurologije i neurofiziologije Doma zdravlja u Tuzli.

Iako je dobrano zagazio u najbolje, zlatne, godine decenijama se aktivno bavi fizičkom aktivnošću, redovan je posjetilac Jimmy’s Gym fitness kluba, čija atmosfera puna pozitivne energije je bila inspiracija za video spot Karakter-kid koji je noćas objavljen na youtube kanalu. Priča je to o lokalnom heroju čije je postojanje san svakog Bosanca i Hercegovca. San ili utopija ostavljeno je na maštu svima koji će gledati ovaj duhoviti funky-rap. U svom muzičkom prvijencu Emir Tupković se pojavljuje pod pseudonimom” Brainman”.

Ovo nije prvi filmski iskorak našeg cijenjenog sugrađanina, svi se živo sjećamo prvog kung-fu filma “Gorčina osvete” iz 2013.godine koji je doživio i uspješnu festivalsku karijeru. Režiju filma i spota potpisuje Damir Pirić, snimatelj je Edin Petonjić, a akteri su pored doktora Tupkovića:  Suad Hadžić-Jimmy, Jasmina Hadžić, Denis Ćato, Edin Tinjić, Nedim Odobašić-Cipa, Dejan Obrenović i članice fitness-kluba. Producent je Dragan Divjak, a pjesmu je i otpjevao naš multitalentovani doktor.

U iščekivanju nekog stvarnog heroja sa ovih prostora, sigurni smo da će ovaj poziv na dobra djela koja proizilaze iz zdravog tijela naći svoju publiku.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*