Predsjedavajući Gradskog vijeća Tuzla primio ambasadora Islamske Republike Iran u BiH

Predsjedavajući Gradskog vijeća Tuzla, Aleksandar Vujadinović, sa predstavnicima Gradske uprave, susreo se danas sa ambasadorom Islamske Republike Iran u BiH, Nj.E. Mahmoudom Heidarijem. Tokom susreta u Gradskoj upravi, razgovaralo se o mogućnostima unapređenja saradnje na polju ekonomije, obrazovanja i kulture, kao i povezivanju investitora i privrednika u cilju jačanja ekonomske razmjene.

Predsjedavajući Vujadinović je istakao da građani Bosne i Hercegovine i Tuzle, veoma cijene pomoć, koja im je za vrijeme rata i nakon njega, upućena od strane naroda Irana, te da u budućnosti treba raditi na unapređenju ekonomsko-trgovinskih odnosa i intenzivnije kulturne razmjene dviju država.

Ambasador Heidari je izjavio da je upoznat sa pozitivnim razvojem Tuzle i da u tom kontekstu treba raditi na povezivanju domaćih privrednika, sa privrednicima iranskog tržišta, koje čini oko 80 miliona stanovnika, te predložio i neke konkretne projekte kulturne razmjene i saradnje. Ambasador Heidari je naveo da Iran od početka podržava Bosnu i Hercegovinu i njen teritorijalni integritet i da će tako biti u budućnosti.

BiH i Iran od ranije imaju potpisan Sporazumom o naučnoj, znanstvenoj i suradnji u oblasti istraživanja.

(GradTuzla/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*