Vijeće ministara BiH razmatra Izvještaj o slobodi govora i stanju medijskih sloboda

Vijeće ministara BiH  danas bi trebalo da razmatra Izvještaj o slobodi govora i stanju medijskih sloboda u BiH, čiji je predlagač Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH. Neće se razmatrati povećanje akciza za naftne derivate za 0,15 KM po litru.

 

Osim ovog, Vijeće ministara trebalo bi razmatrati i prijedloge i mišljenja o: Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Borislav Bojić, kao i o Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o radu u institucijama BiH, koji je predložio Predstavnički dom državnog parlamenta.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i prijedlog mišljenja o Prijedlogu zakona o dopunama Krivičnog zakona BiH, čiji je predlagač poslanica u Predstavničkom domu PSBiH Aleksandra Pandurević, te prijedlog mišljenja o Prijedlogu zakona o dopunama Krivičnog zakona BiH, čiji je predlagač državni poslanik Denis Bećirović.

Vijeće ministara BiH bi, između ostalog, trebalo razmatrati i Informaciju o učešću BiH u Erasmus+ programu, u dijelu koji se odnosi na obrazovanje i mlade, kao i Informaciju o statističkim pokazateljima u obrazovanju u BiH.

BHRT

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*