Afganistan: Novi napad, ubijene desetine ljudi

Najmanje 43 afganistanska vojnika ubijena su noćas u napadu talibana na njihovu bazu u južnoj provinciji Kandahar, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Afganistana.

“Više od 60 vojnika nalazilo se u bazi, 43 je poginulo, devet je povrijeđeno, a šestorica se vode kao nestali”, navelo je ministarstvo, a prenosi agencija Frans pres.

Napad je izveden tokom noći kada je grupa pobunjenika napala bazu Čašmo u okrugu Majvand.

Kako prenosi agencija AP, portparol ministarstva rekao je da su talibani noćas izveli dva samoubilačka napada automobilima bombama na tu bazu, što je pokrenulo višesatne borbe. On je rekao da je deset napadača ubijeno i da je baza potpuno izgorjela.

Talibani su preuzeli odgovornost za napad, navodeći da je 60 vojnika u toj bazi ubijeno i da oni sad kontrolišu tu vojnu bazu.

Okrug Majvand nalazi se na oko 80 kilometara od Kandahara, glavnog grada istoimene provincije, i blizu granice sa provincijom Helmand, gdje talibani drže pod kontrolom dvije trećine teritorije.

Ovo je treći napad u poslednja 48 sata na afganistanske vladine snage, poslije dva napada izvedena u utorak na jugoistoku zemlje u kojima je poginulo više od 80 ljudi.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*