Objavljena nova prodaja imovine tuzlanske Aide, vrijednost 4 miliona KM

Novi krug prodaje preostalog dijela imovine Fabrike obuće Aida zvanično je objavljen, a vrijednost imovine je procijenjena na četiri miliona konvertibilnih maraka, potvrdio je za Klix.ba stečajni upravnik Muhamed Krajinović.
U odnosu na prethodni krug cijena je niža za 200.000 maraka, a prodajom su obuhvaćeni nepokretni objekti i zemljište koji pripadaju pogonu u Tuzli, odnosno objekt fabrike obuće, parcela s magacinom, druga proizvodna hala, restoran, objekt za održavanje, upravna zgrada, kao i hala sjekaona.

“Usmeno javno nadmetanje zakazano je za 27. novembar ove godine. U skladu sa Zakonom o stečajnom postupku najveći dio nekretnina je upisan kao hipoteka u korist Poreske uprave FBiH. Nakon prodaje tim novcem će najvećim dijelom biti izmirene obaveze za neuplaćene poreze i doprinose”, kazao je Krajinović za Klix.ba.

Inače, spomenuti iznos neće biti dovoljan za pokrivanje svih Aidinih dugovanja koja iznose više od 50 miliona KM, a postoje već nekoliko godina.

Prva prodaja preostalog dijela imovine ovog preduzeća u stečaju obavljena je u junu prošle godine, po cijeni koju su utvrdili sudski vještaci 7.217.000 KM.

Kako je vrijeme odmicalo tako se snižavala i cijena koja na kraju iznosi četiri miliona maraka.

U ovom stečajnom postupku dosad je prodata i unovčena cjelokupna imovina koja je smještena u Lukavcu i Dubokom Potoku kod Srebrenika.

Klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*