Identificiran napadač iz Teksasa: Devin Patrick Kelley otpušten iz vojske zbog nasilja u porodici

Najmanje 26 osoba je ubijeno u pucnjavi koja se dogodila u baptističkoj crkvi Sutherland Springs u Teksasu, kada je naoružani muškarac tokom nedjeljne molitve otvorio vatru na vjernike. Devin Patrick Kelley (26) je identifikovan kao napadač.
Kelley je nekada bio član Američkih zračnih snaga, a kako je to navela glasnogovornica Ann Stefanek, radio je u logističkoj zračnoj bazi Holloman u Novom Meksiku, počevši od 2010. godine.

Napadač je bivši vojnik 26-godišnji Devin Patrick Kelley koji je otpušten iz zračnih snaga nakon postupka na vojnom sudu 2014. Živio je u predgrađu San Antonija, velikog teksaškog grada.

Glasnogovornica Američkih zračnih snaga Ann Stefanek je za CNN izjavila da je protiv njega pokrenut sudski postupak 2012. godine zbog napada na suprugu i njihovo dijete, a dvije godine kasnije postupak je završio i Kelley je otpušten iz zračnih snaga.

Kelley je osumnjičen za ubistvo 26 ljudi, uključujući i 14-godišnju kćerku crkvenog pastora, dok ih je više povrijeđeno.

Kelley je pronađen mrtav u automobilu 12 kilometara od crkve, rekao je zvaničnik policije u izjavi za CNN. Nije jasno da li se sam upucao ili ga je neko od komšija upucao.

Kelley je kupio pušku Ruger AR-556 u aprilu 2016. godine iz prodavnice Akademije Sports & Outdoors u San Antoniju, rekao je za CNN zvaničnik policije.

(klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*