Nutella više neće biti ista, kupci bijesni

Nutella je potvrdila da je promijenila recept svog popularnog čokoladnog namaza što, naravno, nije izazvalo pozitivne reakcije kod fanova.

Udruženje za zaštitu potrošača iz Hamburga (Hamburg Consumer Protection Centre) objavilo je na svojoj stranici na Facebooku da teglica omiljenog namaza italijanskog proizvođača sad sadrži 8,7% obranog mlijeka dok je do sad sadržala 7,5%.

Iz kompanije kažu da je povećan i procenat šećera, sa 55,9 na 56,3 posto.

‘Kvalitet kao i sve ostale karakteristike Nutelle ostale su iste’, rekli su iz kompanije. Dodali su da su se radi o uobičajenim promjenama koje redovno koriste drugi proizvođači

Ali, udruženje potrošača ističe da je namaz svjetliji zbog promjene recepta i sumnjaju da su to učinili na račun procenta kakaa u Nutelli koji Ferrero nije dužan da otkrije.

Korisnici društvenih mreža reagovali su burno na ovu vijest. ‘Ferrero je promijenio recept za Nutellu – više šećera, manje masti i vjerovatno manje kakaa. Da nije to 1. april’, pita se jedna korisnica.

Drugi je napisao: ‘Upravo sam čuo da je Nutella promijenila recept. Mislim, postoje stvari u životu koje se jednostavno NE SMIJU raditi! A ovo je jedna od tih stvari!’

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*