Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci protiv selekcije Rusije

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci danas od 15.45 sati, igra polufinalni susret Evropskog prvenstva u Poreču protiv selekcije Rusije.
Izabranici selektora Mirze Hrustemovića imaju četiri pobjede iz isto toliko mečeva i sa maksimalnim rezultatom dočekuju Ruse.

Jučer su u četvrtfinalu savladali selekciju Njemačke s 3:0 (25:14, 25:19, 26:24) u, može se reći, najtežem meču na prvenstvu.

Današnji protivnik BiH, selekcija Rusije, je u četvrtfinalu bila bolja od Srbije sa 3:0.

– Očekuje nas jedna od najboljih evropskih ekipa. Zasigurno će to biti finale prije finala. Biće izuzetno teško, ali naš cilj je da idemo do kraja i odbranimo titulu evropskog prvaka – kazao je Delalić.
Podsjećamo, polufinalni susret Bosna i Hercegovina – Rusija igra se od 15.45 sati.

Finale je na programu 11. novembra.

Ovo je pohod najtrofejnijeg bosanskohercegovačkog sportskog kolektiva na desetu uzastupnu titulu prvaka Starog kontinenta.

Prvu titulu evropskog prvaka odbojkaši BiH osvojili su 1999. u Sarajevu. Uslijedile su titule u Sorospataku (2001.), Laparanti (2003.), Leverkusenu (2005.), Nyregyhazi (2007.), Elblagu (2009.), Rotterdamu (2011.), zatim ponovo Elblagu (2013.) i Warendorfu (2015.).
Boje reprezentacije BiH na EP-u u Poreču brane: Ismet Godinjak, Adnan Manko, Sabahudin Delalić (kapiten), Armin Šehić, Dževad Hamzić, Asim Medić, Mirzet Duran, Nizam Čančar, Beniz Kadrić, Safet Alibašić, Ermin Jusufović i Adnan Kešmer.

BHRT

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*