No Merchandising. Editorial Use Only. No Book Cover Usage Mandatory Credit: Photo by Snap Stills/REX/Shutterstock (2209587b) Stars JOHN HILLERMAN and Tom Selleck. Magnum PI - 1980

Preminuo glumac John Hillerman, najpoznatiji po ulozi u seriji “Magnum PI”

U 84. godini preminuo je glumac John Hillerman, najpoznatiji po ulozi Higginsa u seriji “Magnum PI”. Osim toga, Hillerman će ostati upamćen i po ulogama u filmovima kao što su “Blazing Saddles”, “The Last Picture Show” i “High Plains Drifter”.

Njegov nećak Chris Tritico u četvrtak je potvrdio da je glumac preminuo prirodnom smrću u svom domu u Houstonu.

Hillerman je poznat i po ulozi arogantnog detektiva Simona Brimmera u seriji “Ellery Queen” iz 70-ih godina te ulozi teškog šefa u sticomu “One Day at a Time”. U penziju je otišao prije 17 godina kada se vratio u svoj rodni Teksas i ostavio Hollywood iza sebe.

“Imao je izvanredan smisao za humor i bio je jedan od najnačitanijih ljudi koje poznajem. Niko nije mogao igrati Scrabble s njim”, kazao je Tritico.

Glumio je u nizu TV serija, uključujući “Valerie”, “The Love Boat” i “The Betty White Show”. Njegove posljednje uloge bile u filmu “Very Brady Sequel” i seriji “Murder, She Wrote”. Tritico kaže da mu je uloga Higginsa u Magnumu bila najdraža.

“Odbijao je uloge u sticomima nakon Magnuma jer je želio nastaviti ozbiljan rad”, rekao je Triticom.

Na njegov zahtjev, nikakve posthumne službe neće biti održane.

Klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*